Wat doet jouw bedrijf om beter te presteren?
Deel jouw goede voorbeeld of idee!

TCC Heat Exchangers betrekt werknemers bij het zoeken naar verbeteringen

Mariëtte van de Keer
TCC Heat Exchangers

TCC Heat Exchangers is specialist in het onderhoud & reconditioneren van alle merken platenwarmtewisselaars.

TCC vindt het belangrijk dat werknemers zich bewust zijn van veilig werken. Daarom stimuleert het bedrijf zijn monteurs zo veel mogelijk zelf mee te denken over oplossingen: ze worden aangespoord om problemen en goede ideeën actief aan te kaarten en niet te wachten tot ervanuit de directie actie wordt ondernomen. Dit kan zich uiten in een zelfgebouwd rek voor flenzen en het ontwikkelen en bouwen van een de- en montageframe tot het aandragen van aanpassingen op de werkhelm.

Mocht er onverhoopt een incident plaatsvinden, dan wordt dit gezamenlijk besproken tijdens een toolbox-gesprek. Onzekerheden en vragen worden daardoor uit de taboesfeer gehaald.

Verder betrekt TCC zijn monteurs bij verschillende trajecten. Zo werd een monteur betrokken bij het VCA-traject en een ander bij een traject voor de aanschaf van nieuwe werkkleding. Op deze manier wordt de kennis en ervaring van de werknemers benut en komen we samen tot een betere en veiligere werkprestatie.

 

Contactpersoon: Mariëtte van de Keer

Bedrijf: TCC Heat Exchangers

Functie: Manager HR & Finance

Website: https://www.tcc-nl.com/

Relevante artikelen
Optimale zorg voor mens en machine
Kumoweld uit Assen heeft een compleet portfolio aan producten en diensten voor de lasindustrie. Je koopt of huurt er alles wat een lasser nodig heeft, laat er machines kalibreren en onderhouden, maar ze helpen ook bij het implementeren van nieuwe normeringen en hebben een gecertificeerd opleidingsinstituut. Het bedrijf groeide dwars door de crisis heen en floreert nog steeds. Wat is het geheim?
5xbeter Congres 2017 'Nu ff niet!'
Onder het motto ‘Nu ff niet!’ vragen we aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat “even snel” nooit de reden van een ongeval mag zijn.
Bijeenkomst 'Het gesprek met elkaar aangaan' (district Zuid-Holland)
Hoe betrek je medewerkers bij veranderingen en verbeteringen in het bedrijf?