Wat doet jouw bedrijf om beter te presteren?
Deel jouw goede voorbeeld of idee!

Beelden zeggen meer dan woorden - Kinkelder BV

Dick Pelskamp
Kinkelder BV

Als producent van industriële cirkelzaagbladen biedt Kinkelder op maat gesneden oplossingen voor iedere verspaningsprofessional in het zagen van staal.

Al heel lang vindt er regelmatig een rondgang binnen Kinkelder plaats door  de HR-manager en een technische collega, om onveilige situaties in het bedrijf te signaleren. HR maakte daarvan een papieren verslag met actiepunten en koppelde dit terug aan de afdelingshoofden. Wij merkten toch dat er weinig interesse was en het niet breed werd gedragen.

Toen kwamen we op het idee om foto’s te maken van de situaties, omdat het vaak gaat om complexe situaties en een plaatje zegt dan veel meer. Vooral in een technisch bedrijf.

Dit heeft als resultaat dat de actiepunten veel eerder worden opgepakt, het blijkt in de praktijk dat beelden veel eerder mensen aanspreekt. Daarnaast spreken mensen elkaar er ook op aan. Het visualiseren heeft dus zeker het gewenste effect gehad. Een simpele verandering die voor veel verbetering kan zorgen!

 

Organisatie: Kinkelder BV
Contactpersoon: Dick Pelskamp
Functie: HR Manager

Relevante artikelen
Optimale zorg voor mens en machine
Kumoweld uit Assen heeft een compleet portfolio aan producten en diensten voor de lasindustrie. Je koopt of huurt er alles wat een lasser nodig heeft, laat er machines kalibreren en onderhouden, maar ze helpen ook bij het implementeren van nieuwe normeringen en hebben een gecertificeerd opleidingsinstituut. Het bedrijf groeide dwars door de crisis heen en floreert nog steeds. Wat is het geheim?
5xbeter Congres 2017 'Nu ff niet!'
Onder het motto ‘Nu ff niet!’ vragen we aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat “even snel” nooit de reden van een ongeval mag zijn.
Bijeenkomst 'Het gesprek met elkaar aangaan' (district Zuid-Holland)
Hoe betrek je medewerkers bij veranderingen en verbeteringen in het bedrijf?