Wat doet jouw bedrijf om beter te presteren?
Deel jouw goede voorbeeld of idee!

Personeel & management: betrekken en ontwikkelen van personeel

Marinus Spierings Gereedschapsmakerij

Bij MSG (Marinus Spierings Gereedschapsmakerij) leggen we de focus op het betrekken en het ontwikkelen van haar personeel. Werknemers worden uitgedaagd en hebben veel inspraak, bijvoorbeeld als het gaat om de keuzes voor machines en gereedschappen. Zo is de laatst afgeschafte machine volledig door het personeel bepaald en ingericht.

Daarnaast is de functiestructuur onder de loep genomen en zijn de daarbij horende gesprekken gevoerd.  Het leidinggeven gebeurt op een nieuwe manier, meer coachend. De managementstijl is ‘lean’; we streven naar betere prestaties door slimme processen.  

Relevante artikelen
Optimale zorg voor mens en machine
Kumoweld uit Assen heeft een compleet portfolio aan producten en diensten voor de lasindustrie. Je koopt of huurt er alles wat een lasser nodig heeft, laat er machines kalibreren en onderhouden, maar ze helpen ook bij het implementeren van nieuwe normeringen en hebben een gecertificeerd opleidingsinstituut. Het bedrijf groeide dwars door de crisis heen en floreert nog steeds. Wat is het geheim?
5xbeter Congres 2017 'Nu ff niet!'
Onder het motto ‘Nu ff niet!’ vragen we aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat “even snel” nooit de reden van een ongeval mag zijn.
Bijeenkomst 'Het gesprek met elkaar aangaan' (district Zuid-Holland)
Hoe betrek je medewerkers bij veranderingen en verbeteringen in het bedrijf?