Wat doet jouw bedrijf om beter te presteren?
Deel jouw goede voorbeeld of idee!

Aebi Schmidt Nederland bv heeft MVO hoog in het vaandel staan

Aebi Schmidt Nederland bv
Aebi Schmidt Nederland is sinds haar oprichting gevestigd in Holten. De vestiging ligt niet ver van de grens met Duitsland en vlakbij de A1 die van Amsterdam naar Berlijn voert en verder. De nabijgelegen Technische Universiteit Twente biedt toegang tot de laatste technologie bij de ontwikkeling van haar producten.
 
Het bedrijf heeft MVO hoog in het vaandel staan en dat blijkt ook uit het arbeidsvoorwaardenpakket. Dit willen ze graag delen met collega's uit de branche.

Onderstaand enkele punten uit het arbeidsvoorwaardenpakket:

  • De cao voor het metaalbewerkingsbedrijf is voor onze medewerkers van toepassing. Wij kennen daarnaast nog een aantal specifieke eigen regelingen. Deze staan vermeld in ons personeelshandboek. 
  • Wij hebben functiebeschrijvingen, zodat duidelijk is wat in jouw functie van je verwacht wordt en wat je bevoegdheden zijn.
  • Jaarlijks worden functionerings- en beoordelingsgesprekken gevoerd tussen iedere medewerker en zijn/haar leidinggevende.
  • Er is ruimte en waardering voor leren en ontwikkelen. In sommige gevallen is dit verplicht, maar vaak speelt de medewerker hier zelf een actieve rol in. 
  • Eigen initiatief wordt gestimuleerd en gewaardeerd!
  • Een informele werkomgeving.
Relevante artikelen
Optimale zorg voor mens en machine
Kumoweld uit Assen heeft een compleet portfolio aan producten en diensten voor de lasindustrie. Je koopt of huurt er alles wat een lasser nodig heeft, laat er machines kalibreren en onderhouden, maar ze helpen ook bij het implementeren van nieuwe normeringen en hebben een gecertificeerd opleidingsinstituut. Het bedrijf groeide dwars door de crisis heen en floreert nog steeds. Wat is het geheim?
5xbeter Congres 2017 'Nu ff niet!'
Onder het motto ‘Nu ff niet!’ vragen we aandacht voor gedrag en cultuur op de werkvloer. Omdat “even snel” nooit de reden van een ongeval mag zijn.
Bijeenkomst 'Het gesprek met elkaar aangaan' (district Zuid-Holland)
Hoe betrek je medewerkers bij veranderingen en verbeteringen in het bedrijf?